Jak zrobić masło orzechowe w 5 minut?

zagłosuj teraz
Side dish
łatwe
5 min
80 Kcal

Domowe masło orzechowe stało się popularnym przepisem wśród sportowców i fanów zdrowego odżywiania. Jest bardzo pożywne, nie zawiera konserwantów i może być rozsmarowywane na chlebie, owocach lub po prostu spożywane na świeżo. Oczywiście nie zamierzamy zjeść całego słoika za jednym zamachem, ma ono dać nam energię na cały dzień. Masz w domu orzeszki ziemne? W takim razie już dziś przygotuj ten w 100% naturalny przepis. Zobacz:

Składniki

8

Materiały

  • mikser

Przygotowanie

  • Jak zrobić masło orzechowe w 5 minut? - Przygotowanie krok 1Umieścić orzeszki ziemne w pojemniku miksującym.
  • Jak zrobić masło orzechowe w 5 minut? - Przygotowanie krok 2Ubijać przez około 3 minuty lub dłużej, jeśli trzeba na ustawieniu pulsacyjnym. Należy pamiętać, że podczas miksowania olej arachidowy uwolni się i zamieni w pastę.
  • Jak zrobić masło orzechowe w 5 minut? - Przygotowanie krok 3Następnie umieścić w wysterylizowanym pojemniku. Pozostawić do ostygnięcia. Gotowe!

Oceń ten przepis

Obserwacje

* Przechowywanie: jeśli przechowujesz je w szafce, zużyjesz je w mniej niż miesiąc. Jeśli przechowujesz je w lodówce/zamrażarce, domowe masło orzechowe może przetrwać kilka miesięcy, ale będzie trudniejsze do rozsmarowania. Uwaga: jeśli po pewnym czasie zacznie brzydko pachnieć lub pojawi się na nim pleśń, należy je natychmiast wyrzucić.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 80Kcal
  • Węglowodany: 1.9g
  • Tłuszcze: 6.2g
  • Tłuszcze nasycone: 1.2g
  • Białka: 3.2g
  • Błonnik: 0.8g
  • Cukry: 0.5g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 2
Informacje żywieniowe za 1 porcję (13g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: