Sos muszelkowy

zagłosuj teraz
Side dish
łatwe
25 min

Aby uzyskać przewiewny, domowy majonez, wybierz nasz sos muszelkowy! Ubite jajka dodają lekkości przepisowi. Wypróbuj ten przepis ze szparagami! Surowe warzywa będą również sublimowane :-) Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować ten sos, któremu nie można się oprzeć.

Składniki

4

Materiały

  • 1 mikser elektryczny lub robot kuchenny.

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania10 min
  • Sos muszelkowy - Przygotowanie krok 1Ubić białka na sztywną pianę. Odstawić na bok.
  • Sos muszelkowy - Przygotowanie krok 2Ubić żółtka z musztardą. Kontynuując ubijanie, stopniowo wlewać olej.
  • Sos muszelkowy - Przygotowanie krok 3Dodać ocet, sól i pieprz i dobrze wymieszać.
  • Sos muszelkowy - Przygotowanie krok 4Dodać ubite białka i dobrze wymieszać. Schłodzić przed podaniem.
  • Sos muszelkowy - Przygotowanie krok 5A teraz jest gotowy!

Oceń ten przepis

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: