Biała kapusta z boczkiem
zagłosuj teraz
Masz resztki białej kapusty i nie wiesz, co z nią zrobić. Zamiast jeść ją jako sałatkę, ugotuj ją! Zajrzyj do lodówki, a znajdziesz tam boczek. Doskonale! Dodaj go i masz super prosty przepis! Uwielbiamy go przygotowywać w leniwe wieczory, kiedy nie wiemy, co zrobić na kolację, ale nadal chcemy zjeść domowe danie ;-)
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
Zagotuj wodę z kostką rosołową. Odstaw na bok. Zrumień boczek na rozgrzanej patelni.
Po ugotowaniu dodaj kapustę pokrojoną w cienkie paski. Delikatnie wymieszaj.
Dodaj około 1/4 bulionu, wymieszaj i pozostaw do ugotowania.
Powtarzaj tę czynność przez 40 minut, gotując na średnim ogniu, regularnie dodając bulion.
I voilà, twoja kapusta biała z boczkiem jest gotowa!
Obserwacje
Białe wino: aby wzmocnić smak kapusty z boczkiem, dodaj 50 ml białego wina na początku gotowania.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 152Kcal
- Węglowodany: 2.5g
- Tłuszcze: 11.7g
- Tłuszcze nasycone: 4.3g
- Białka: 9g
- Błonnik: 2.3g
- Cukry: 2.5g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 5
Informacje żywieniowe za 1 porcję (271g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis