Kurczak feng shui z bambusem
vote now
Pyszny obiad w 30 min? Chcesz zrobić na rodzinie wrażenie?a może chcesz odkryć nowy smak? Jeżeli choć na jedno pytanie odpowiedź brzmi "tak" :) to zapraszam do poznania nowego smaku kurczaka- dodatek oleju sezamowego, zmieni smak Waszego obiadu. Wierzę że będziecie powracać często :) do kurczaka feng shui. Polecam .
Zaczynamy:
Składniki:
3-4 piersi z kurczaka
2 papryki zielona i czerwona
3 marchewki
op grzybów chińskich lub pieczarek
1 puszka bambusa
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
200 ml rosołu z kurczaka- bulion
sałata pak choi
sól, pieprz, papryka
olej sezamowy
Wykonanie:
Piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę, doprawić przyprawami I odstawić na 10-15 min.
Pokroić paprykę i marchewkę.Odcedzić grzyby chińskie lub pokroić pieczarki , odcedzić bambus.
Rozbic 2 jajka dodać mąkę ziemniaczaną- wymieszać.Do jajka dodać kurczaka, wymieszać w jajku i mące. Kurczaka dajemy na rozgrzanego woka z 1 łyżką oleju sezamowego.
Smażyć kurczaka 5 min.
Przeniesc do miski.
Dajemy 2 łyżki oleju sezamowego i dajemy marchew i grzyby. Smażymy około 5 min. Dodajemy paprykę, bambus, sałatę i kurczaka- smażymy na dużym ogniu 2 min. Zalewamy bulionem.
Smażymy od zagotowania 2 min.
Gotowe :)
Podajemy z chińskim makaronem- noodlami.
Smacznego:)
Zaczynamy:
Składniki:
3-4 piersi z kurczaka
2 papryki zielona i czerwona
3 marchewki
op grzybów chińskich lub pieczarek
1 puszka bambusa
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
200 ml rosołu z kurczaka- bulion
sałata pak choi
sól, pieprz, papryka
olej sezamowy
Wykonanie:
Piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę, doprawić przyprawami I odstawić na 10-15 min.
Pokroić paprykę i marchewkę.Odcedzić grzyby chińskie lub pokroić pieczarki , odcedzić bambus.
Rozbic 2 jajka dodać mąkę ziemniaczaną- wymieszać.Do jajka dodać kurczaka, wymieszać w jajku i mące. Kurczaka dajemy na rozgrzanego woka z 1 łyżką oleju sezamowego.
Smażyć kurczaka 5 min.
Przeniesc do miski.
Dajemy 2 łyżki oleju sezamowego i dajemy marchew i grzyby. Smażymy około 5 min. Dodajemy paprykę, bambus, sałatę i kurczaka- smażymy na dużym ogniu 2 min. Zalewamy bulionem.
Smażymy od zagotowania 2 min.
Gotowe :)
Podajemy z chińskim makaronem- noodlami.
Smacznego:)
Smaki Edyty
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!