Kurczak w papierze (łatwy i zdrowy)
zagłosuj teraz
Zdrowym, łatwym i szybkim sposobem na przygotowanie jedzenia jest użycie techniki papieru (kawałek papieru), w której wszystko jest gotowane na parze w piekarniku. Dzisiejszy przepis to danie z kurczakiem, marchewką i brokułami, dobrze zbilansowane danie dla całej rodziny i oczywiście dla utrzymania formy bez wyrzeczeń. Sprawdź nasz krok po kroku poniżej:
Składniki
2
Materiały
- Papier pergaminowy
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
Przekrój filet z kurczaka na pół. Umyj warzywa. Pokrój marchewki na cienkie plasterki.
Wytnij kwadrat z papieru do pieczenia. Ułóż: odciąć 1/3 papieru i ułożyć połowę marchewek. Doprawić solą, pieprzem i skropić oliwą z oliwek. Połóż połowę kurczaka na wierzchu. Ponownie doprawić i skropić oliwą z oliwek. Na koniec 1 garść brokułów, skropić oliwą z oliwek, sól i pieprz.
Złóż arkusz. Wszystko powinno znajdować się na środku. Stopniowo zamykaj paczkę, składając ją w trójkąt. Złożenie powinno przypominać calzone. Dobrze uszczelnij krawędzie, aby powietrze nie uciekało podczas gotowania.
Zrób to samo z drugim kurczakiem i resztą składników. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180ºC. Wyjąć z piekarnika. Gotowe. Zachowaj ostrożność podczas zdejmowania papieru. Smacznego!
Obserwacje
* Jakie warzywa? Użyj ziemniaków, porów itp.
* Kurczaka można zastąpić rybą.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 505Kcal
- Węglowodany: 6.6g
- Tłuszcze: 25.4g
- Tłuszcze nasycone: 6.2g
- Białka: 60.2g
- Błonnik: 3.6g
- Cukry: 4.2g
- ProPoints: 13
- SmartPoints: 12
Informacje żywieniowe za 1 porcję (357g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:


Oceń ten przepis