Pstrąg pieczony z tymiankiem i oliwą z oliwek

zagłosuj teraz
Danie główne
łatwe
25 min
790 Kcal

Dziś na lunch ryba! I to nie byle jaka ryba: piękny pstrąg z tymiankiem, cytryną i oliwą z oliwek. Nie ma nic lepszego na łatwy, zrównoważony i słoneczny posiłek :-) W towarzystwie ryżu, warzyw lub smażonych ziemniaków, będziesz mieć coś dla całej rodziny! Przychodzimy do Twojej kuchni z naszą wersją pisemną i wideo, aby pomóc Ci wykonać ten przepis krok po kroku :-)

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
  • Pstrąg pieczony z tymiankiem i oliwą z oliwek - Przygotowanie krok 1Wymieszaj tymianek z oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
  • Pstrąg pieczony z tymiankiem i oliwą z oliwek - Przygotowanie krok 2Umieść 1 do 2 łyżek tej mieszanki wewnątrz pstrąga, już umieszczonego w naczyniu do pieczenia.
  • Pstrąg pieczony z tymiankiem i oliwą z oliwek - Przygotowanie krok 3Umieść w środku plasterki cytryny przekrojone na pół. Dodaj również kilka liści laurowych.
  • Pstrąg pieczony z tymiankiem i oliwą z oliwek - Przygotowanie krok 4Polej pstrąga pozostałą oliwą z oliwek.
  • Pstrąg pieczony z tymiankiem i oliwą z oliwek - Przygotowanie krok 5Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C.
  • A teraz pieczony pstrąg jest gotowy!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Dodatki: nie wahaj się dodać ząbków czosnku lub plasterków pomidora do pstrąga, aby dodać mu dodatkowego smaku.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 790Kcal
  • Węglowodany: 4.8g
  • Tłuszcze: 74.8g
  • Tłuszcze nasycone: 10.9g
  • Białka: 21.1g
  • Błonnik: 6.3g
  • Cukry: 3.6g
  • ProPoints: 22
  • SmartPoints: 25
Informacje żywieniowe za 1 porcję (193g)

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: