Jak zrobić domowy sos relish?
zagłosuj teraz
Jak zrobić domowy relish, to słynne dzieło tak często używane w Stanach Zjednoczonych? Jest to mieszanka sosu i chutney, którą Amerykanie uwielbiają używać do burgerów, grillowanych mięs i słynnego sosu Big Mac ;-) Oto przepis, abyś i Ty mógł się nim cieszyć!
Składniki
6
Dla bardzo małej doniczki:
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania10 min
- Ogórek i cebulę zetrzeć na tarce i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Umieścić naczynie nad miską, aby nadać mieszance odpowiedni smak. Posypać solą, przykryć ściereczką i odstawić na co najmniej 1 godzinę (lub na całą noc).
- Umieść mieszankę ogórka i cebuli w czystej ściereczce i wyciśnij nadmiar wody.
- Po wyciśnięciu umieścić mieszaninę w rondlu i dodać pozostałe składniki.
- Gotować na małym ogniu przez około 10 minut, regularnie mieszając.
- Umieść mieszaninę w szklanym pojemniku i pozostaw do ostygnięcia.
Przechowuj ten domowy sos w lodówce przez kilka miesięcy. Nie wahaj się pomnożyć ilości, aby uzyskać większy słoik ;-)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 39Kcal
- Węglowodany: 7.8g
- Tłuszcze: 0.4g
- Tłuszcze nasycone: 0g
- Białka: 0.5g
- Błonnik: 0.6g
- Cukry: 7.3g
- ProPoints: 1
- SmartPoints: 2
Informacje żywieniowe za 1 porcję (53g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis