Jak zrobić domowy sos relish?

zagłosuj teraz
Side dish
łatwe
1 h 20 m
39 Kcal

Jak zrobić domowy relish, to słynne dzieło tak często używane w Stanach Zjednoczonych? Jest to mieszanka sosu i chutney, którą Amerykanie uwielbiają używać do burgerów, grillowanych mięs i słynnego sosu Big Mac ;-) Oto przepis, abyś i Ty mógł się nim cieszyć!

Składniki

6

Dla bardzo małej doniczki:

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania10 min
  • Ogórek i cebulę zetrzeć na tarce i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Umieścić naczynie nad miską, aby nadać mieszance odpowiedni smak. Posypać solą, przykryć ściereczką i odstawić na co najmniej 1 godzinę (lub na całą noc).
  • Umieść mieszankę ogórka i cebuli w czystej ściereczce i wyciśnij nadmiar wody.
  • Po wyciśnięciu umieścić mieszaninę w rondlu i dodać pozostałe składniki.
  • Gotować na małym ogniu przez około 10 minut, regularnie mieszając.
  • Umieść mieszaninę w szklanym pojemniku i pozostaw do ostygnięcia.
    Przechowuj ten domowy sos w lodówce przez kilka miesięcy. Nie wahaj się pomnożyć ilości, aby uzyskać większy słoik ;-)

Oceń ten przepis

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 39Kcal
  • Węglowodany: 7.8g
  • Tłuszcze: 0.4g
  • Tłuszcze nasycone: 0g
  • Białka: 0.5g
  • Błonnik: 0.6g
  • Cukry: 7.3g
  • ProPoints: 1
  • SmartPoints: 2
Informacje żywieniowe za 1 porcję (53g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: