Jak zrobić sos sangrii? idealny do mięs!
zagłosuj teraz
Znaleźliśmy idealny przepis na dodatek do mięs (białych i czerwonych): sos sangria! Wykonany z czerwonego wina, sos ten doskonale urozmaici Twoje potrawy. Jest łatwy w przygotowaniu, a my wyjaśnimy wszystko krok po kroku w naszych instrukcjach poniżej.
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania20 min
Wymieszać 1 łyżkę mąki kukurydzianej z 1 łyżką wody. Odstawić na bok.
Umyj pomarańczę i cytrynę. Usuń skórkę i wyciśnij sok.Umieść wino, sok i skórkę z pomarańczy oraz cytryny, cukier, laskę cynamonu i ekstrakt waniliowy w rondlu. Doprowadź mieszaninę do wrzenia.
Zmniejsz ogień i za pomocą sitka (lub łyżki stołowej) usuń laskę cynamonu oraz skórkę z pomarańczy i cytryny.
Dodaj rozcieńczoną mąkę kukurydzianą i mieszaj, aż sos zgęstnieje.Wszystko gotowe! Smacznego!
Obserwacje
Sos ten można podawać z białym lub czerwonym mięsem.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 145Kcal
- Węglowodany: 19.6g
- Tłuszcze: 0.3g
- Tłuszcze nasycone: 0.1g
- Białka: 0.9g
- Błonnik: 2.2g
- Cukry: 16.5g
- ProPoints: 2
- SmartPoints: 6
Informacje żywieniowe za 1 porcję (169g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis