Sos holenderski: idealny dodatek do ryb!

zagłosuj teraz
Sos holenderski: idealny dodatek do ryb!
Side dish
łatwe
20 min
168 Kcal

Nasz sos holenderski jest kremowy i lekko doprawiony cytryną. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu i świetnie sprawdzi się do jajek sadzonych na brunch lub wytrawne śniadanie, a także do ryb podczas posiłku. Postępując zgodnie z naszymi krokami, będziesz w stanie odtworzyć go w domu, więc zacznij!

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
  • W rondelku wymieszaj żółtka z wodą, solą, pieprzem i sokiem z 1/2 cytryny.
  • Postaw rondel na małym ogniu i mieszaj, dodając stopniowo masło w kawałkach.
  • Gdy sos zgęstnieje do gładkiej konsystencji, zdejmij go z ognia i smacznego!

Oceń ten przepis

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 168Kcal
  • Węglowodany: 0.5g
  • Tłuszcze: 17.5g
  • Tłuszcze nasycone: 10.5g
  • Białka: 1.8g
  • Błonnik: 0.1g
  • Cukry: 0.4g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (37g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: