Sos holenderski: idealny dodatek do ryb!
zagłosuj teraz

Nasz sos holenderski jest kremowy i lekko doprawiony cytryną. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu i świetnie sprawdzi się do jajek sadzonych na brunch lub wytrawne śniadanie, a także do ryb podczas posiłku. Postępując zgodnie z naszymi krokami, będziesz w stanie odtworzyć go w domu, więc zacznij!
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- W rondelku wymieszaj żółtka z wodą, solą, pieprzem i sokiem z 1/2 cytryny.
- Postaw rondel na małym ogniu i mieszaj, dodając stopniowo masło w kawałkach.
- Gdy sos zgęstnieje do gładkiej konsystencji, zdejmij go z ognia i smacznego!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 168Kcal
- Węglowodany: 0.5g
- Tłuszcze: 17.5g
- Tłuszcze nasycone: 10.5g
- Białka: 1.8g
- Błonnik: 0.1g
- Cukry: 0.4g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (37g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis