Jak zrobić idealny krem mascarpone?
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            
                                                            Krem mascarpone jest jednym z najbardziej znanych w cukiernictwie. Jest używany do ciast i tart, ponieważ jest bardzo twardy i nikt nie może oprzeć się jego smakowi. Sprawdź nasz przepis i wskazówki poniżej:
Składniki
		
			
			8
			
		
	
																		Materiały
- mikser
 
Przygotowanie
- Przed użyciem włóż śmietankę do zamrażarki na co najmniej 15 minut. Ubij śmietankę z mascarpone, cukrem pudrem i wanilią, aż do uzyskania kremowej, zwartej konsystencji.
 - Gotowe. Użyj do nadziewania ciast i tart.
 
Obserwacje
Wybór śmietany: Ważne jest, aby zawierała 30% s.m. (tłuszczu). 
 
 Jak przygotować idealną śmietanę?
 Ważne jest (bardzo ważne), aby składniki były dobrze schłodzone, podobnie jak przybory (mikser i trzepaczka). Umieść wszystko w lodówce na noc lub 15 minut w zamrażarce przed ubijaniem.
 
 Gdzie mogę użyć kremu mascarpone? Używaj go do wypełniania ciast lub jako polewy do ciast lub tart.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 233Kcal
			
		- Węglowodany: 10.5g
 - Tłuszcze: 33.2g
 - Tłuszcze nasycone: 23g
 - Białka: 2.8g
 - Błonnik: 0g
 - Cukry: 10.5g
 - ProPoints: 10
 - SmartPoints: 14
 
Informacje żywieniowe za 1 porcję (104g)
		
					
		
			Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        
Oceń ten przepis