Jak zrobić idealny krem mascarpone?
zagłosuj teraz
Krem mascarpone jest jednym z najbardziej znanych w cukiernictwie. Jest używany do ciast i tart, ponieważ jest bardzo twardy i nikt nie może oprzeć się jego smakowi. Sprawdź nasz przepis i wskazówki poniżej:
Składniki
8
Materiały
- mikser
Przygotowanie
- Przed użyciem włóż śmietankę do zamrażarki na co najmniej 15 minut. Ubij śmietankę z mascarpone, cukrem pudrem i wanilią, aż do uzyskania kremowej, zwartej konsystencji.
- Gotowe. Użyj do nadziewania ciast i tart.
Obserwacje
Wybór śmietany: Ważne jest, aby zawierała 30% s.m. (tłuszczu).
Jak przygotować idealną śmietanę?
Ważne jest (bardzo ważne), aby składniki były dobrze schłodzone, podobnie jak przybory (mikser i trzepaczka). Umieść wszystko w lodówce na noc lub 15 minut w zamrażarce przed ubijaniem.
Gdzie mogę użyć kremu mascarpone? Używaj go do wypełniania ciast lub jako polewy do ciast lub tart.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 233Kcal
- Węglowodany: 10.5g
- Tłuszcze: 33.2g
- Tłuszcze nasycone: 23g
- Białka: 2.8g
- Błonnik: 0g
- Cukry: 10.5g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 14
Informacje żywieniowe za 1 porcję (104g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis