Jak zrobić krem maślany?

zagłosuj teraz
Side dish
łatwe
10 min
270 Kcal

Na liście niezbędnych kremów do ciast, chcielibyśmy wspomnieć o kremie maślanym! Idealny do ozdabiania dużych tortów, entremetów i innych słodkich smakołyków ;-) Jest łatwy do zrobienia, więc oto nasz przepis, przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef, w następujących krokach. Krok po kroku postępuj zgodnie z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami i zdjęciami, aby z łatwością odtworzyć ten krem :-)

Składniki

10

Materiały

  • Robot kuchenny lub mikser

Przygotowanie

  • Jak zrobić krem maślany? - Przygotowanie krok 1Używając robota kuchennego lub miksera elektrycznego, ubij zmiękczone masło.
  • Jak zrobić krem maślany? - Przygotowanie krok 2Dodaj połowę cukru pudru i wymieszaj. Dodaj pozostały cukier puder i ponownie wymieszaj.
  • Jak zrobić krem maślany? - Przygotowanie krok 3Dodaj mleko i ekstrakt waniliowy, a następnie ubijaj na najwyższych obrotach przez 5 minut.
  • Jak zrobić krem maślany? - Przygotowanie krok 4Wszystko, co musisz teraz zrobić, to nałożyć krem maślany na ciastka, aby je uszczelnić, i nałożyć trochę wokół ciasta, aby przykleić fondant!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Po rozprowadzeniu kremu na biszkoptach, należy schłodzić ciasto przez co najmniej 40 minut.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 270Kcal
  • Węglowodany: 20.7g
  • Tłuszcze: 20.6g
  • Tłuszcze nasycone: 13.8g
  • Białka: 0.3g
  • Błonnik: 0g
  • Cukry: 20.6g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 14
Informacje żywieniowe za 1 porcję (50g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: