Jak zrobić krem maślany?
zagłosuj teraz
Na liście niezbędnych kremów do ciast, chcielibyśmy wspomnieć o kremie maślanym! Idealny do ozdabiania dużych tortów, entremetów i innych słodkich smakołyków ;-) Jest łatwy do zrobienia, więc oto nasz przepis, przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef, w następujących krokach. Krok po kroku postępuj zgodnie z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami i zdjęciami, aby z łatwością odtworzyć ten krem :-)
Składniki
10
Materiały
- Robot kuchenny lub mikser
Przygotowanie
Używając robota kuchennego lub miksera elektrycznego, ubij zmiękczone masło.
Dodaj połowę cukru pudru i wymieszaj. Dodaj pozostały cukier puder i ponownie wymieszaj.
Dodaj mleko i ekstrakt waniliowy, a następnie ubijaj na najwyższych obrotach przez 5 minut.
Wszystko, co musisz teraz zrobić, to nałożyć krem maślany na ciastka, aby je uszczelnić, i nałożyć trochę wokół ciasta, aby przykleić fondant!
Obserwacje
Po rozprowadzeniu kremu na biszkoptach, należy schłodzić ciasto przez co najmniej 40 minut.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 270Kcal
- Węglowodany: 20.7g
- Tłuszcze: 20.6g
- Tłuszcze nasycone: 13.8g
- Białka: 0.3g
- Błonnik: 0g
- Cukry: 20.6g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 14
Informacje żywieniowe za 1 porcję (50g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis