Kompot jabłkowy w cookeo

zagłosuj teraz
Przekąski
łatwe
25 min
354 Kcal

Przekształcanie jabłek w kompot jest bliskie! Tak, NIESAMOWITE, dzięki naszemu robotowi Cookeo ;-) Dlaczego? Ponieważ pozwala na łatwe i przede wszystkim szybkie tworzenie przepisów! Tak jak w przypadku tego kompotu jabłkowego, gotowego w mgnieniu oka ;-) Wszystko zależy od Ciebie

Składniki

2

Materiały

  • 1 Cookeo

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
  • Jabłka obrać i wydrążyć gniazda nasienne. Następnie pokrój owoce na małe kawałki i umieść je w koszyku do gotowania na parze urządzenia Cookeo.
  • Wlej wodę do miski i umieść w niej koszyk. Dodaj wanilię do jabłek (lub cynamon, jak wolisz).
  • Zamknąć miskę i zaprogramować Cookeo w trybie "Gotowanie pod ciśnieniem" na 15 minut.
  • Otwórz Cookeo, opróżnij tylny zbiornik i poczekaj, aż kosz parowy nieco ostygnie, zanim wyjmiesz go z miski. Uważaj, aby się nie poparzyć.
  • Po odcedzeniu jabłek przelej zawartość kosza do miski i wymieszaj widelcem, aby uzyskać kompot. Możesz zmiksować mieszaninę, jeśli chcesz uzyskać gładką konsystencję.
  • A teraz jest gotowy!

Oceń ten przepis

FAQ ❓

Jakie są korzyści zdrowotne z picia kompotu jabłkowego?

Kompot jabłkowy jest bogaty w witaminy i błonnik, co wspiera układ trawienny oraz dostarcza cennych składników odżywczych.
Tak, możesz eksperymentować z różnymi owocami, takimi jak gruszki, śliwki czy wiśnie, aby uzyskać różne smaki.
Kompot jabłkowy można przechowywać w lodówce przez około 3-5 dni, w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Tak, kompot jabłkowy można zamrozić, co pozwala na dłuższe przechowywanie i cieszenie się nim w przyszłości.
Oprócz wanilii i cynamonu, możesz dodać goździki, imbir lub anyż, aby wzbogacić smak kompotu jabłkowego.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 354Kcal
  • Węglowodany: 75.9g
  • Tłuszcze: 1.1g
  • Tłuszcze nasycone: 0.3g
  • Białka: 2g
  • Błonnik: 12.7g
  • Cukry: 75.9g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 20
Informacje żywieniowe za 1 porcję (753g)

Atrybuty

Przechowywać w lodówce
przeciw marnowaniu
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: