Kompot gruszkowo-cynamonowy (bez dodatku cukru)
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Twoje gruszki są nadąsane? Nie wyrzucaj ich! Zamiast tego wypróbuj nasz superłatwy przepis przeciwko marnowaniu! Rozpływający się w ustach, owocowy kompot, do którego nie trzeba nawet dodawać cukru! Odrobina cynamonu podkreśli smak gruszek i zachwyci kubki smakowe. Wyjaśnimy wszystko krok po kroku za pomocą naszych pisemnych wyjaśnień i zdjęć poniżej ↓
Składniki
		
			
			2
			
		
	
																		Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania30 min
Obrać gruszki i wydrążyć gniazda nasienne.
Pokroić na kawałki.
Umieścić gruszki, wodę i cynamon w rondlu.
Wymieszać, a następnie doprowadzić do wrzenia.
Gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut (aż gruszki będą dobrze miękkie).
Po ugotowaniu rozgnieść gruszki. Pozostawić kompot do ostygnięcia, a następnie cieszyć się nim. Smacznego!
Obserwacje
Cynamon można zastąpić wanilią.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 102Kcal
			
		- Węglowodany: 20.4g
 - Tłuszcze: 0.4g
 - Tłuszcze nasycone: 0.1g
 - Białka: 0.8g
 - Błonnik: 6.5g
 - Cukry: 19.4g
 - ProPoints: 3
 - SmartPoints: 5
 
Informacje żywieniowe za 1 porcję (198g)
		
					
		
			Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        


Oceń ten przepis