Babeczki z cukinią i kozim serem
zagłosuj teraz
Wypróbuj te wytrawne wegetariańskie muffiny jako aperitif. Przepis bardzo łatwy do wykonania i gotowy w mgnieniu oka. Dzięki dodatkowi cukinii i koziego sera, przepis ten jest również idealny, aby zachęcić całą rodzinę do jedzenia warzyw ;-) Operacja warzywny kamuflaż aktywowana! Aby upewnić się, że niczego nie przegapisz, zapoznaj się z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami, zdjęciami i filmami!
Składniki
6
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min
Wymieszaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
Obrać cukinię i zetrzeć na tarce. Dodaj startą cukinię i świeży kozi ser do poprzedniej mieszanki.
Wlej ciasto do wysmarowanej masłem formy na muffiny i piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C.
Wszystko gotowe!
Obserwacje
Z tego przepisu można upiec duże ciasto! Należy piec je przez 40 minut w temperaturze 180°C.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 227Kcal
- Węglowodany: 18.7g
- Tłuszcze: 12.7g
- Tłuszcze nasycone: 3.7g
- Białka: 8.2g
- Błonnik: 1.8g
- Cukry: 1.7g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 7
Informacje żywieniowe za 1 porcję (109g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:





Oceń ten przepis