Crispy bananowe z ciastem filo

zagłosuj teraz
Desser
łatwe
20 min
130 Kcal

Chrupiący deser z bananami :-) Dla dodatkowej przyjemności, nie zaszkodzi odrobina sosu czekoladowego ;-)

Składniki

8

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
  • Crispy bananowe z ciastem filo - Przygotowanie krok 1Pokrój banana na 4 części, a następnie przekrój je wzdłuż na 2 części.
  • Crispy bananowe z ciastem filo - Przygotowanie krok 2Zanurz kawałki banana w brązowym cukrze.
  • Crispy bananowe z ciastem filo - Przygotowanie krok 3Przeciąć arkusze filo na pół i umieścić kawałek banana na końcu.
  • Crispy bananowe z ciastem filo - Przygotowanie krok 4Złóż boki nad bananem, a następnie zwiń go w arkusz.
  • Crispy bananowe z ciastem filo - Przygotowanie krok 5Usmaż chipsy na gorącym oleju, posypując je brązowym cukrem, aby się skarmelizowały.
    Po wyjęciu nie kładź ich na chłonnym papierze, ponieważ karmel przyklei się do papieru.
  • Crispy bananowe z ciastem filo - Przygotowanie krok 6A teraz chipsy bananowe są gotowe!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Arkusze ciasta filo: można je zastąpić arkuszami ciasta ceglanego.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 130Kcal
  • Węglowodany: 16.5g
  • Tłuszcze: 6.5g
  • Tłuszcze nasycone: 0.8g
  • Białka: 1g
  • Błonnik: 0.6g
  • Cukry: 8g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 5
Informacje żywieniowe za 1 porcję (35g)

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: