Crispy bananowe z ciastem filo
zagłosuj teraz
Chrupiący deser z bananami :-) Dla dodatkowej przyjemności, nie zaszkodzi odrobina sosu czekoladowego ;-)
Składniki
8
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
Pokrój banana na 4 części, a następnie przekrój je wzdłuż na 2 części.
Zanurz kawałki banana w brązowym cukrze.
Przeciąć arkusze filo na pół i umieścić kawałek banana na końcu.
Złóż boki nad bananem, a następnie zwiń go w arkusz.
Usmaż chipsy na gorącym oleju, posypując je brązowym cukrem, aby się skarmelizowały.
Po wyjęciu nie kładź ich na chłonnym papierze, ponieważ karmel przyklei się do papieru.
A teraz chipsy bananowe są gotowe!
Obserwacje
Arkusze ciasta filo: można je zastąpić arkuszami ciasta ceglanego.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 130Kcal
- Węglowodany: 16.5g
- Tłuszcze: 6.5g
- Tłuszcze nasycone: 0.8g
- Białka: 1g
- Błonnik: 0.6g
- Cukry: 8g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 5
Informacje żywieniowe za 1 porcję (35g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:



Oceń ten przepis