Kwiaty francuskie z kiełbaskami
zagłosuj teraz
Zaprezentuj swoje ciastka francuskie w oryginalny i zabawny sposób na aperitif! Dzięki tej niezwykle łatwej technice składania, twoje klasyczne kiełbaski knackis będą się wyróżniać i zrobią prawdziwe wrażenie na gościach! Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami składania krok po kroku w naszym przepisie wideo poniżej.
Składniki
8
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
Pokrój ciasto francuskie na 4 części i zawiń każdą kiełbaskę w ciasto francuskie.
Pokrój każdą owiniętą kiełbasę na 10 kawałków, nie przecinając ich do końca. Użyj pałeczek lub szaszłyków jako zatyczki.
Weź połowę pokrojonej kiełbasy i złóż, jak pokazano na filmie, aby uformować kwiat. Nie ma znaczenia, że kwiat nie jest zbyt ładny, ponieważ pęcznieje podczas gotowania, a kształt będzie ładniejszy.
Posmaruj każdy kwiatek roztrzepanym jajkiem i piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C.
I gotowe, twoje kwiaty z ciasta francuskiego są gotowe!
Obserwacje
Ciasto: lepiej, aby ciasto wokół knacki było zbyt grube niż zbyt cienkie. Ułatwi to składanie.
Wskazówka: jeśli chcesz urozmaicić swoje ciasto, dodaj trochę musztardy przed złożeniem!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 236Kcal
- Węglowodany: 11.1g
- Tłuszcze: 18.5g
- Tłuszcze nasycone: 9.7g
- Białka: 6g
- Błonnik: 0.5g
- Cukry: 0.5g
- ProPoints: 7
- SmartPoints: 9
Informacje żywieniowe za 1 porcję (61g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis