Dorsz z ratatouille

vote now
Dorsz z ratatouille

Składniki
filety z dorsza2 cukinie bakłażancebulapapryka żółta i czerwonaczosnekbazyliatymianekoregano4 pomidory2 łyżki koncentratu pomidorowego oliwacukierS+P Przygotowanie
Warzywa myjemy i kroimy w kostkę.Podsmażamy cebulę z czosnkiem aż zmiękną,dodajemy paprykę i po około 10 minutach resztę warzyw,dusimy około 10 minut.Czas na drobno posiekane zioła i koncentrat pomidorowy.Doprawiamy do smaku pieprzem,solą i cukrem.Dorsza skrapiamy oliwą,solimy i pieprzymy.Grillujemy na mocno rozgrzanym grillu po około 4 minuty z każdej strony w zależności od grubości filetów.Nakładamy ratatouille i układamy dorsza.Gotowe

G Grillowanie

Komentarze

Oceń ten przepis:




+