Zupa cebulowa, klasyk
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Bardzo prosta w przygotowaniu zupa cebulowa z bardzo smacznym rezultatem.
Składniki
		
			
			6
			
		
	
																		Materiały
- Marmite
Przygotowanie
Czas przygotowania35 min
Gotowania45 min
 Obierz i posiekaj cebulę (uważaj na oczy!). Roztop masło w garnku. Obierz i posiekaj cebulę (uważaj na oczy!). Roztop masło w garnku.
 Dodaj cebulę i podsmaż. Pamiętaj, aby regularnie mieszać, aby cebula się nie przypaliła. Jeśli za bardzo przywiera do dna, dodaj odrobinę wody. Smażyć, aż się skarmelizuje. Dodaj cebulę i podsmaż. Pamiętaj, aby regularnie mieszać, aby cebula się nie przypaliła. Jeśli za bardzo przywiera do dna, dodaj odrobinę wody. Smażyć, aż się skarmelizuje.
 Wsyp mąkę i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj wodę, kostkę rosołową, cukier, tymianek, sól i pieprz. Wsyp mąkę i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj wodę, kostkę rosołową, cukier, tymianek, sól i pieprz.
 Przykryj garnek i gotuj na średnim ogniu przez około 45 minut. Przykryj garnek i gotuj na średnim ogniu przez około 45 minut.
 Wersja au gratin : Wersja au gratin :
 Podawać zupę w miseczkach i dodać kilka kawałków czerstwego chleba. Przykryć startym serem.
 Umieścić w piekarniku pod brojlerem na 10 minut lub tak długo, aż ser się zarumieni. Umieścić w piekarniku pod brojlerem na 10 minut lub tak długo, aż ser się zarumieni.
 Zupa cebulowa au gratin jest już gotowa! Zupa cebulowa au gratin jest już gotowa!
Obserwacje
Parfumer votre soupe : dodaj liść laurowy lub 10 cl białego wina.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 377Kcal
			
		- Węglowodany: 34.3g
- Tłuszcze: 19.4g
- Tłuszcze nasycone: 12.4g
- Białka: 14.6g
- Błonnik: 2.7g
- Cukry: 8.1g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 14
Informacje żywieniowe za 1 porcję (509g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
Płyta grzewcza
Atrybuty
Przechowywać w lodówce
przeciw marnowaniu
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        


Oceń ten przepis