Czekoladowy biszkopt w mikrofalówce w 5 min.

zagłosuj teraz
Przekąski
łatwe
15 min
387 Kcal

Jeśli nie masz czasu na przygotowanie biszkoptu lub po prostu nie masz piekarnika, przedstawiamy pyszne rozwiązanie w postaci tego soczystego i gąbczastego biszkoptu z mikrofalówki. Gotowy w 5 minut, będziesz zachwycony! :) Gotowy?

Składniki

6

Materiały

  • Forma nadająca się do kuchenki mikrofalowej (21 x 21 cm)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania5 min
  • Czekoladowy biszkopt w mikrofalówce w 5 min. - Przygotowanie krok 1W misce ubić trzepaczką jajka z cukrem.
  • Czekoladowy biszkopt w mikrofalówce w 5 min. - Przygotowanie krok 2Rozpuść czekoladę + masło przez 45 sekund w kuchence mikrofalowej. Dodać do poprzedniego przygotowania i wymieszać.
  • Czekoladowy biszkopt w mikrofalówce w 5 min. - Przygotowanie krok 3Dodać mąkę + drożdże i ponownie wymieszać. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać.
  • Czekoladowy biszkopt w mikrofalówce w 5 min. - Przygotowanie krok 4Wlać do uprzednio natłuszczonej formy (odpowiedniej do mikrofalówki). Gotować w kuchence mikrofalowej przez 5 min 30 s przy maksymalnej mocy (800 W).
  • Czekoladowy biszkopt w mikrofalówce w 5 min. - Przygotowanie krok 5Wyjąć, pozostawić do ostygnięcia i posypać cukrem pudrem do smaku. I to wszystko!

Oceń ten przepis

Obserwacje

* Można go przygotować z białej lub mlecznej czekolady, po prostu zmieniając rodzaj batonika.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 387Kcal
  • Węglowodany: 31.1g
  • Tłuszcze: 26.1g
  • Tłuszcze nasycone: 15.2g
  • Białka: 5.8g
  • Błonnik: 2g
  • Cukry: 21.8g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 18
Informacje żywieniowe za 1 porcję (94g)

Sprzęt do gotowania

kuchenka mikrofalowa
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: