Rogaliki francuskie z sosem beszamelowym, szynką i serem

zagłosuj teraz
Przekąska
łatwe
30 min
307 Kcal

Nie szukaj dalej idealnego przepisu na aperitif! Łatwe, szybkie i chrupiące, z dumą prezentujemy nasze rogaliki francuskie z sosem beszamelowym ;-) Zachowaj ten pomysł w tajemnicy i zmieniaj dodatki w zależności od upodobań i dostępnych składników! Możesz być pewien, że będą hitem podczas aperitifu!

Składniki

6

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
  • Rogaliki francuskie z sosem beszamelowym, szynką i serem - Przygotowanie krok 1Rozwiń ciasto francuskie. Pokrój szynkę na kawałki. Pokrój ciasto na 16 trójkątów. Nałóż łyżeczkę sosu beszamelowego na podstawę każdego trójkąta.
  • Rogaliki francuskie z sosem beszamelowym, szynką i serem - Przygotowanie krok 2Posyp tartym serem, a następnie połóż kawałek szynki na wierzchu sera. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  • Rogaliki francuskie z sosem beszamelowym, szynką i serem - Przygotowanie krok 3Zwiń trójkąty, zaczynając od podstawy i kończąc na końcówce. Ściśnij końce razem, aby utworzyć rogaliki.
  • Rogaliki francuskie z sosem beszamelowym, szynką i serem - Przygotowanie krok 4Ułóż rogaliki na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Posmaruj żółtkiem.
  • Rogaliki francuskie z sosem beszamelowym, szynką i serem - Przygotowanie krok 5Piec rogaliki przez 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Rogaliki francuskie z sosem beszamelowym, szynką i serem - Przygotowanie krok 6A teraz aperitif jest gotowy! Każdy pokocha te proste, ale pyszne rogaliki ;-)

Oceń ten przepis

Obserwacje

Jeśli chcesz, możesz zamrozić rogaliki przed lub po upieczeniu!

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 307Kcal
  • Węglowodany: 15.4g
  • Tłuszcze: 22.5g
  • Tłuszcze nasycone: 14.5g
  • Białka: 10.3g
  • Błonnik: 0.7g
  • Cukry: 0.8g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 12
Informacje żywieniowe za 1 porcję (78g)

Sprzęt do gotowania

piekarnik
Płyta grzewcza

Atrybuty

Można zamrozić
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: