Rogaliki z szynką i serem

zagłosuj teraz
Danie główne
łatwe
18 min
510 Kcal

Kiedy myślimy o łatwych, ekonomicznych przepisach, które przypominają nam dzieciństwo, trudno nie pomyśleć o rogalikach z szynką i serem! Przepis, którym uwielbialiśmy cieszyć się z naszą rodziną i mieszanką sałat, aby uzyskać prosty, skuteczny posiłek :-D Posiłek zapobiegający marnotrawstwu, aby wykorzystać resztki rogalików śniadaniowych ;-) Krok po kroku, postępuj zgodnie z krokami naszego przepisu wyjaśnionymi na piśmie, na zdjęciach i na wideo tutaj!

Składniki

3

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania8 min
  • Rogaliki z szynką i serem - Przygotowanie krok 1Rozgrzej piekarnik do 150°C. Przekrój rogaliki na pół. Posmaruj wnętrze rogalików crème fraîche (około 1 łyżeczki na plasterek).
  • Rogaliki z szynką i serem - Przygotowanie krok 2Przykryj plastry startym serem (około 20 g każdy). Następnie ułóż na wierzchu zwinięty plaster szynki (1 na rogalik).
  • Rogaliki z szynką i serem - Przygotowanie krok 3Zamknij każdy rogalik i umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp wierzch startym serem.
  • Rogaliki z szynką i serem - Przygotowanie krok 4Umieść rogaliki w piekarniku na 5 minut w temperaturze 150°C, a następnie na 3 minuty w trybie grillowania.
  • Rogaliki z szynką i serem - Przygotowanie krok 5Wszystko gotowe!

Oceń ten przepis

FAQ ❓

Jakie są najlepsze dodatki do rogalików z szynką i serem?

Możesz dodać różne składniki, takie jak świeże zioła, pomidory lub oliwki, aby wzbogacić smak rogalików.
Tak, możesz użyć ulubionego sera, takiego jak mozzarella, cheddar lub gouda, aby nadać rogalikom inny smak.
Rogaliki najlepiej spożyć świeże, ale można je przechowywać w lodówce do 2 dni w szczelnym pojemniku.
Oczywiście! Możesz użyć kurczaka, indyka lub nawet wegetariańskich alternatyw, aby dostosować przepis do swoich preferencji.
Rogaliki świetnie smakują podane z sałatką, sosem czosnkowym lub ketchupem, co sprawia, że są idealnym daniem na każdą okazję.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 510Kcal
  • Węglowodany: 26.2g
  • Tłuszcze: 32.7g
  • Tłuszcze nasycone: 21.6g
  • Białka: 26.4g
  • Błonnik: 1.8g
  • Cukry: 3.4g
  • ProPoints: 14
  • SmartPoints: 19
Informacje żywieniowe za 1 porcję (158g)

Sprzęt do gotowania

piekarnik

Atrybuty

Można zamrozić
Przechowywać w lodówce
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: