Buraczkowa
vote now
Zupa z młodych buraczków i boćwiny przypomina, że lato mamy w pełni. Smak buraczków to słodycz połączona z śmietaną dopełnia wszystko, czego pragniemy od tak lekkiej zupy.
Buraczkowa
Składniki:
1 ćwiartka z kurczaka
3 średnie buraczki z liśćmi
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 młode marchewki
1 pietruszka
1 liść laurowy
3 łyżki śmietany
sól i pieprz
Gotujemy wywar na ćwiartce z kurczaka, dodając cebulę pokrojona w ćwiartki, marchew, buraczki i liście tniemy w plasterki lub kostkę, ocieramy ziemniaki i również kroimy w kostkę gotujemy do czasu aż ziemniaki będą miękkie.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zaprawiamy śmietaną.
Codzienne gotowanie u Agi
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!