Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym w mikrofalówce w 1 min.
zagłosuj teraz
Łatwe, szybkie, pyszne i odpowiednie również dla osób nietolerujących glutenu (bez mąki), laktozy i jajek. Idealne zarówno dla wegan, jak i niewegan :D Nie znajdziesz bardziej czekoladowego przepisu! Wystarczy wymieszać składniki i gotować przez 1 minutę w kuchence mikrofalowej!
Składniki
1
Materiały
- Mikser lub młynek
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania1 min
Umieść wszystkie składniki (z wyjątkiem wiórków czekoladowych) w mikserze i zmiksuj.
Wlej do filiżanki i posyp wiórkami czekoladowymi.
Gotuj przez 1 minutę na maksymalnej mocy w kuchence mikrofalowej.
I gotowe! Podawaj z gałką lodów waniliowych lub bitą śmietaną.
Obserwacje
* Jeśli nie masz miksera, możesz wszystko bardzo dobrze wymieszać i rozgnieść moździerzem lub widelcem.
* Ponieważ przepis nie zawiera jajek, jest uznawany za wegański i odpowiedni dla osób nietolerujących jajek, glutenu i laktozy.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 546Kcal
- Węglowodany: 59.8g
- Tłuszcze: 22.2g
- Tłuszcze nasycone: 7.4g
- Białka: 19.2g
- Błonnik: 12.9g
- Cukry: 38.1g
- ProPoints: 14
- SmartPoints: 21
Informacje żywieniowe za 1 porcję (203g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:







Oceń ten przepis