Zupa krem z grzybów
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Przy coraz chłodniejszej pogodzie wspaniale jest móc cieszyć się kremowym velouté. W tym przepisie wykorzystujemy grzyby, aby upiec dwie pieczenie na jednym ogniu!
Składniki
		
			
			4
			
		
	
																		Materiały
- Blender
 
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania30 min
Roztop masło w dużym rondlu i podsmaż posiekaną cebulę.
Dodaj oczyszczone i pokrojone grzyby i smaż przez kilka minut. Dodaj wino, sok z cytryny, sól, pieprz i gałkę muszkatołową.
Przykryć i gotować na małym ogniu przez około 30 minut.
Podgrzać śmietanę.
W blenderze zmiksuj grzyby i wodę z ich gotowania z podgrzaną śmietaną. Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
A teraz grzybowe velouté jest gotowe do spożycia!
Obserwacje
Zbyt gęste? Rozszerz swoje velouté mlekiem, aby było kremowe i gładkie.
 
 Inne grzyby? Tutaj użyliśmy pieczarek, ale z łatwością możesz wybrać inną odmianę ;-)
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 511Kcal
			
		- Węglowodany: 10.4g
 - Tłuszcze: 45.3g
 - Tłuszcze nasycone: 31.7g
 - Białka: 5.7g
 - Błonnik: 2.3g
 - Cukry: 4.6g
 - ProPoints: 13
 - SmartPoints: 24
 
Informacje żywieniowe za 1 porcję (346g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
Płyta grzewcza
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        

Oceń ten przepis