Żeberka z piekarnika
vote now
SKŁADNIKI
1kg żeberek
3 łyżki miodu
słoiczek przecieru
2 łyżki oleju sezamowego Laboratorium BIOOIL
3 ziarenka ziela angielskiego
2 liście laurowe
3 ząbki czosnku
tluszcz do smażenia
sól, pieprz do smaku
WYKONANIE
Żeberka płuczemy solimy i pieprzymy
i marynujemy w lodówce pod przykryciem całą noc w marynacie wykonanej następujący sposób:
Do miseczki dajemy słoiczek przecieru, 3 łyżki miodu, 2 łyzki oleju sezamowego Laboratorium BIOOIL , 3 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 3 ząbki czosnku wszystko mieszamy i smarujemy mięso.
Po upływie tego czasu dajemy tłuszcz na blachę i pieczemy przez ok 1h do 2h w zależności od mięsa kiedy będzie miękkie.
Troszkę na temat mojej kuracji olejem lnianym dużo lepiej człowiek się czuje po takiej kuracji wcześniej faktycznie często chorowałem infekcje miałem non stop ponieważ mam słabsza odporność ( usunięta śledziona) a teraz jak narazie odpukać cisza z infekcjami. do oleju dałem parę ząbków czosnku żeby troszkę zmienić smak no i dodać dodatkowe właściwości . każdemu polecam taka kuracje.
Troszkę na temat mojej kuracji olejem lnianym dużo lepiej człowiek się czuje po takiej kuracji wcześniej faktycznie często chorowałem infekcje miałem non stop ponieważ mam słabsza odporność ( usunięta śledziona) a teraz jak narazie odpukać cisza z infekcjami. do oleju dałem parę ząbków czosnku żeby troszkę zmienić smak no i dodać dodatkowe właściwości . każdemu polecam taka kuracje.
PYCHOTKA BLOG KULINARNY
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!