Udko Kurczaka Pieczone w Rękawie z Grzybami i Warzywami - Dieta Dukana

vote now
Udko Kurczaka Pieczone w Rękawie z Grzybami i Warzywami - Dieta Dukana

Potrawy z grzybami smakują obłędnie, ale wadą jest kolor :( Nie zmienia to jednak cudownych smaków, zapachów z piekarnika i przyjemności z jedzenia. Polecam o każdej porze roku!

Zobacz film na YT
20g suszonych grzybów (ok. 2 garści)180ml wody2 udka z kurczaka (oczyszczone ze skór i błonek)pół cebuli pół marchwipo 2 łyżki selera i pietruszki sos sojowyopcjonalnie przyprawy ogórki kiszoneGrzyby zalać wodą, odstawić na kilka godzin/na noc.Mięso zamarynować w sosie sojowym (można użyć ulubionych przypraw, niedużo, by nie zbić smaku grzybów) . Warzywa pokroić według uznania.Włożyć mięso do rękawa do pieczenia.Do pozostałego sosu sojowego dodać grzyby z niewielką ilością wody po moczeniu (można dodać całą wodę) i warzywa. Całość przełożyć do rękawa z mięsem (uprzednio zawiązać ciasno jeden koniec).Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 160-170*, piec przez 1 godzinę.Po upieczeniu podawać z ogórkami kiszonymi.
Z z Kotem w kuchni

Komentarze

Oceń ten przepis:




+