Szybkie i łatwe palmy z ciasta francuskiego
zagłosuj teraz
Na deser lub przekąskę przygotuj własne palmy z ciasta francuskiego! Przekonasz się, że to prawie tak proste, jak otwarcie pudełka ciastek z supermarketu :-) Z zaledwie 2 składników (ciasto francuskie i cukier) postępuj zgodnie z naszym domowym przepisem krok po kroku, który z pewnością zadowoli zarówno młodszych, jak i starszych! Przekąska, którą można umieścić w hermetycznym pudełku i włożyć do tornistra dzieci lub torby rodziców, aby zapewnić sobie smakowitą przerwę o każdej porze dnia.
Składniki
15
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania20 min
Rozwiń ciasto francuskie. Posyp je połową cukru. Przyciśnij je dłońmi, aby dobrze się trzymało.
Odwróć ciasto francuskie i powtórz czynność.
Zwiń ciasto francuskie do połowy, a następnie zwiń drugą stronę tak, aby spotkały się na środku. Włóż do zamrażarki na 15 minut.
Po tym czasie pokrój na plastry o grubości około 1 cm i ułóż je na blasze do pieczenia.
Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
I voilà, twoje palmy z ciasta francuskiego są gotowe!
Obserwacje
Dla dodatkowej przyjemności: jeśli chcesz, rozpuść trochę czekolady i zanurz w niej połowę palmy z ciasta francuskiego :-)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 91Kcal
- Węglowodany: 9.7g
- Tłuszcze: 5.4g
- Tłuszcze nasycone: 3.6g
- Białka: 0.8g
- Błonnik: 0.3g
- Cukry: 4.1g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 4
Informacje żywieniowe za 1 porcję (17g)
Atrybuty
Można zamrozić
przeciw marnowaniu
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis