Szybkie, proste, smaczne udka z kurczaka
vote now
Spróbuj zjeść tego kurczaka, bez oblizywania palców :)
Składniki (dla 3-4 osób):
4 pałki i 4 podudzia z kurczaka1 łyżka oleju roślinnego1 cebula, drobno posiekana3 drobno posiekane ząbki czosnku2 łyżki miodu4 łyżki ulubionego ketchupu4 łyżki sosu Worcestershire 2 łyżeczki musztardy2 łyżeczki sosu tabascosól i pieprz
Rozgrzej piekarnik do 250C. Części kurczaka umyj i oprósz solą i pieprzem.
Rozgrzej olej na patelni. Podsmaż na oleju cebulę i czosnek, przez około 3 minuty ciągle mieszając. Dodaj miód, ketchup, sos Worcestershire, musztardę i sos tabasco. Dokładnie wymieszaj. Przełóż udka kurczaka do blaszki i zalej sosem z patelni. Wstaw do piekarnika i piecz przez około 30-35 minut - lub do momentu, aż kurczak stanie się złocisty.
Babeczka piecze... i gotuje
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!