Smaczne ziemniaczki z grilla
vote now
Zrobiłam je i oszalałam ze szczęścia. Przepyszne, pachnące, idealne.
Robiłam je na grillu, ale myślę, że nawet w piekarniku zrobione będą idealne.
Przepis podaję na jedną porcję.
Składniki:
3 małe, młode ziemniaczki
3 - 4 pieczarki
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka masła
sól morska
Ziemniaki szorujemy dokładnie (nie obieramy ich!) i osuszamy.
Pieczarki myjemy i kroimy na połówki lub ćwiartki (w zależności od ich wielkości).
Na spory kawałek folii aluminiowej (ja dałam folię podwójnie, bałam się, że się rozwali na grillu, ale nic się z nią nie stało) układamy ziemniaczki, pieczarki, posypujemy je solą i natką pietruszki, na wierzch dajemy masło, pokrojone na mniejsze kawałki.
Tak przygotowaną porcję zawijamy w sakiewkę bardzo szczelnie.
Układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy ok. 40 - 50 minut, do momentu, aż ziemniaczki będą miękkie.
Robiłam je na grillu, ale myślę, że nawet w piekarniku zrobione będą idealne.
Przepis podaję na jedną porcję.
Składniki:
3 małe, młode ziemniaczki
3 - 4 pieczarki
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka masła
sól morska
Ziemniaki szorujemy dokładnie (nie obieramy ich!) i osuszamy.
Pieczarki myjemy i kroimy na połówki lub ćwiartki (w zależności od ich wielkości).
Na spory kawałek folii aluminiowej (ja dałam folię podwójnie, bałam się, że się rozwali na grillu, ale nic się z nią nie stało) układamy ziemniaczki, pieczarki, posypujemy je solą i natką pietruszki, na wierzch dajemy masło, pokrojone na mniejsze kawałki.
Tak przygotowaną porcję zawijamy w sakiewkę bardzo szczelnie.
Układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy ok. 40 - 50 minut, do momentu, aż ziemniaczki będą miękkie.
Edytka w kuchni
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!