Plecione bułki z pesto

zagłosuj teraz
Side dish
średnie
2 h 40 m
502 Kcal

Miłośnicy pesto strzeżcie się, mam dla was kilka bułeczek do wypróbowania! Ten oryginalny przepis jest idealny jako dodatek do sałatki lub po prostu do zjedzenia samemu. Aby zobaczyć zdjęcia i filmy z tego przepisu (warkocz jest nieco skomplikowany do zrozumienia tylko na piśmie), musisz zajrzeć do przepisów na plecione bułeczki Ptitchef z Nutellą!

Składniki

6

Chleb :

Do posmarowania :

Pesto alla genovese :

Materiały

  • Robot kuchenny z hakiem do ciasta
  • Wałek do ciasta
  • Siekacz
  • Papier pergaminowy
  • Pędzel

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania20 min
  • Plecione bułki z pesto - Przygotowanie krok 1Wsyp mąkę do misy robota kuchennego. Umieść sól po prawej stronie, a drożdże po lewej stronie misy. Nie mogą się one ze sobą stykać.

    Wlej oliwę z oliwek i wodę i ugniataj przez około 5 minut na prędkości 2.
  • Plecione bułki z pesto - Przygotowanie krok 2Uformować ciasto w kulę i odstawić na 1 godzinę.
  • W międzyczasie przygotuj pesto:

    Umieść świeżą bazylię, parmezan, zmiażdżony ząbek czosnku, orzeszki piniowe, sól i oliwę z oliwek w rozdrabniaczu i zmiksuj.

    *Ja dodałam odrobinę pieprzu, by dogodzić każdemu :-)

    *Nie chciałam, aby moje pesto było całkowicie jednolite, ale można je również zmiksować do uzyskania konsystencji sosu.

    *Możesz dodać oliwy z oliwek, jeśli jest zbyt pastowate.
  • Podzielić ciasto na 8 części. Uformuj małe kulki w mące, a następnie rozwałkuj je.
  • Rozłóż ciasto i zwiń w kiełbaskę.
  • Przekroić kiełbasę wzdłuż na pół.
  • Skręć dwie nitki.
  • Plecione bułki z pesto - Przygotowanie krok 8Wsuń górne pasmo do wewnątrz po prawej stronie, a następnie wsuń dolne pasmo do wewnątrz po lewej stronie, tworząc kształt litery S.

    Przełóż bochenki na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem do pieczenia.
  • W misce zemulgować łyżkę oliwy z oliwek i łyżeczkę wody. Posmaruj bułki tą mieszanką i odstaw na 30 minut.
  • Plecione bułki z pesto - Przygotowanie krok 10Umieść bułki w piekarniku na 15-20 minut w temperaturze 180°C. Teraz są gotowe!

Oceń ten przepis

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 502Kcal
  • Węglowodany: 59.5g
  • Tłuszcze: 21.2g
  • Tłuszcze nasycone: 4.6g
  • Białka: 15.6g
  • Błonnik: 3.8g
  • Cukry: 2g
  • ProPoints: 13
  • SmartPoints: 15
Informacje żywieniowe za 1 porcję (173g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: