Domowe bułki do burgerów

zagłosuj teraz
Inny
8 porcji
średnie
4 h 15 m

Jeśli planujesz zrobić domowe burgery, dlaczego nie spróbować swoich sił również w pieczeniu chleba, aby upewnić się, że zrobisz to dobrze! Przekonasz się, że jest to o wiele łatwiejsze, niż mogłoby się wydawać :-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 1.72 (0.21€/porcja)

Materiały

  • Robot kuchenny lub wypiekacz do chleba

Przygotowanie

Czas przygotowania4 h
Gotowania15 min

  • Domowe bułki do burgerów - Przygotowanie krok 1Umieść mąkę, cukier i sól w misce robota kuchennego i uformuj zagłębienie.
    Dodaj pokruszone drożdże, uważając, aby nie dotknęły soli, która "zabija" drożdże.
  • Domowe bułki do burgerów - Przygotowanie krok 2Dodaj jajko, mleko i wodę i ugniataj na średnich obrotach przez około 8 minut. Następnie dodaj miękkie masło i ugniataj, aż dobrze się połączy.
  • Domowe bułki do burgerów - Przygotowanie krok 3Odstaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1 godzinę i 30 minut lub do podwojenia objętości.
  • Domowe bułki do burgerów - Przygotowanie krok 4Odsączyć, tj. docisnąć ciasto, aby uwolnić powietrze, a następnie pokroić na 120 g kawałki.
  • Domowe bułki do burgerów - Przygotowanie krok 5Uformuj ładne kulki i umieść je na blasze do pieczenia. Zachowaj między nimi odstępy, aby nie skleiły się ze sobą podczas wyrastania. Pozostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę w ciepłym miejscu.
  • Domowe bułki do burgerów - Przygotowanie krok 6Po nadmuchaniu delikatnie posmaruj każdy bochenek mlekiem. Następnie posyp makiem lub sezamem.
  • Domowe bułki do burgerów - Przygotowanie krok 7Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C.
  • Domowe bułki do burgerów - Przygotowanie krok 8Teraz bułki do burgerów są gotowe!

Obserwacje

Drożdże: należy uważać, aby nie miały kontaktu z cukrem lub solą, ponieważ może to je "zabić".

Nasiona: można dodać więcej według własnego gustu lub całkowicie je pominąć :-)



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+