Sałatka warstwowa z tuńczykiem
vote now
Składniki:
4 jajka, ugotowane na twardo1 puszka groszku konserwowego1 puszka kukurydzy konserwowej1-2 puszki tuńczyka w sosie własnym200g sera żółtego2-3 ogórki kiszone1 łyżka posiekanego szczypiorku1 łyżka posiekanej natki pietruszkiNa sos:
3 łyżki majonezu3 łyżki jogurtu naturalnego1 łyżeczka musztardysól i pieprz
Wszystkie składniki sosu wymieszaj ze sobą, dopraw solą i pieprzem.
Białka jajek oddziel od żółtek. Na dno przeźroczystej miski zetrzyj białka jajek, na tarce o grubych oczkach. Na białkach ułóż odsączony z zalewy groszek, następnie odsączonego tuńczyka, później odsączoną kukurydzę, na to ułóż pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Następnie ułóż starty na grubych oczkach ser żółty. Na ser wylej przygotowany wcześniej sos. Na wierzch zetrzyj żółtka i posyp posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki. Smacznego!
Babeczka piecze... i gotuje
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!