Sałatka ryżowa z oliwkami
vote now
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki, są dla mnie nieodłącznym elementem mojej diety, zarówno tej codziennej, jak i świątecznej. W tym roku na Wielkanoc na pewno zrobię tą sałatkę:
2 woreczki ryżu
kilkanaście przeciętych oliwek bez pestek
kilkanaście cebulek perłowych marynowanych
niewielka papryka czerwona
jedno opakowanie sera typu feta (ja użyłam sera feta z Mlekowity)
2 pomidory
2-3 jajka na twardo
kilka łyżek sosu francuskiego
Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie.
2. Warzywa, ser feta i jajka kroimy w kostkę.
3. Ryż łączymy z warzywami, serem feta i jajkami, doprawiamy sosem francuskim.
SAŁATKA RYŻOWA Z OLIWKAMI
Składniki: 2 woreczki ryżu
kilkanaście przeciętych oliwek bez pestek
kilkanaście cebulek perłowych marynowanych
niewielka papryka czerwona
jedno opakowanie sera typu feta (ja użyłam sera feta z Mlekowity)
2 pomidory
2-3 jajka na twardo
kilka łyżek sosu francuskiego
Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie.
2. Warzywa, ser feta i jajka kroimy w kostkę.
3. Ryż łączymy z warzywami, serem feta i jajkami, doprawiamy sosem francuskim.
Życzę smacznego!!!!!
Kasiekw gotuje
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!