Sałatka z makaronem, pomidorami, fetą i oliwkami
zagłosuj teraz
Jeśli szukasz przepisu, który jest łatwy w przygotowaniu i nie marnuje jedzenia, wypróbuj naszą domową sałatkę makaronową! Możesz zabrać ją na piknik lub włożyć do pojemnika na lunch w pracy, a dzięki niej resztki makaronu zyskają nowe życie! Zmieniaj składniki w zależności od pory roku, aby przygotować tę sałatkę przez cały rok :-D Nie wahaj się dodać kawałków kurczaka, szynki, łososia lub tofu (dla wegetarian), aby nadać temu przepisowi jeszcze więcej białka i uczynić go jeszcze bardziej zrównoważonym :-)
Składniki
6
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przepłucz go w zimnej wodzie, aby szybko ostygł.
Dodaj ser feta, pokrojone pomidory i oliwki.
Dodaj zioła prowansalskie i dobrze wymieszaj.
Wymieszaj oliwę z octem balsamicznym, dopraw solą i pieprzem, a następnie polej sałatkę tym dressingiem.
I gotowe, twoja sałatka z makaronem jest już gotowa!
Obserwacje
Makaron: możesz użyć dowolnego rodzaju makaronu.
Składniki: nie krępuj się i dostosuj ten przepis do swoich upodobań, dodając lub odejmując składniki!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 400Kcal
- Węglowodany: 38g
- Tłuszcze: 20g
- Tłuszcze nasycone: 5.5g
- Białka: 14.2g
- Błonnik: 3.1g
- Cukry: 2.1g
- ProPoints: 11
- SmartPoints: 12
Informacje żywieniowe za 1 porcję (129g)
Sprzęt do gotowania
Płyta grzewcza
Atrybuty
Przechowywać w lodówce
przeciw marnowaniu
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis