Wrap śródziemnomorski nadziewany hummusem, rukolą, papryką i fetą
zagłosuj teraz
Wrap śródziemnomorski nadziewany hummusem, rukolą, papryką i fetą to pyszna i wszechstronna propozycja dla osób poszukujących lekkiego, smacznego i pożywnego posiłku. To połączenie świeżych i żywych składników, inspirowane bogatą kuchnią śródziemnomorską, podbija podniebienia gdziekolwiek się pojawi. Sprawdź nasz przepis krok po kroku i ciesz się tym wrapem.
Składniki
2
Materiały
- patelnia
- nóż
Przygotowanie
Czas przygotowania6 min
Gotowania2 min
Na patelni podgrzej tortille zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Następnie rozprowadź hummus na tortillach (pozostawiając wolne boki).
Na wierzchu ułóż rukolę, marynowaną paprykę i pokruszony ser feta. Dopraw odrobiną soli i pieprzu. Na koniec dodaj oliwę z oliwek.
Zwiń go i gotowe.
Jeśli wolisz, przekrój je na pół. Smacznego!
FAQ ❓
Jak długo można przechowywać wrapy?
Zalecamy zjedzenie ich tego samego dnia, ponieważ składniki są nadal świeże. Jeśli masz resztki, włóż je do szczelnego pojemnika lub zawiń w folię i przechowuj w lodówce do 3 dni.
Czy mogę zastąpić składniki?
Oczywiście! Oto kilka przykładów: zamień hummus na serek Philadelphia, paprykę na pomidory (nie muszą być marynowane), rukolę na sałatę i ser feta na mozzarellę.
Jak złożyć wrapy?
Najprostszym sposobem jest zwinięcie ich jak naleśnika. Można też zacząć od złożenia dwóch boków, a następnie zwinąć je w rulon.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 460Kcal
- Węglowodany: 31.1g
- Tłuszcze: 29.1g
- Tłuszcze nasycone: 6g
- Białka: 13.5g
- Błonnik: 8.1g
- Cukry: 7.6g
- ProPoints: 12
- SmartPoints: 15
Informacje żywieniowe za 1 porcję (474g)
Sprzęt do gotowania
Płyta grzewcza
Atrybuty
Przechowywać w lodówce
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis