Soczewica z wieprzowiną
zagłosuj teraz
Masz ochotę na łatwe w przygotowaniu, rozgrzewające danie na zimę? Wybierz ten przepis na soczewicę z wieprzowiną! To gotowane na wolnym ogniu danie zapewni ci delikatne mięso i aromatyczną soczewicę. Krok po kroku, pomożemy Ci przygotować ten przepis w naszym tutorialu poniżej ;-)
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania2 h
Umieść kawałki wieprzowiny, cebulę (w całości lub przepołowioną) w rondlu i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, zebrać pianę i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Umieść soczewicę, drobno pokrojoną marchewkę, pół cebuli, grubo posiekaną i bukiet garni w innym rondlu. Dopraw solą i pieprzem i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 25 minut na średnim ogniu.
Gdy mięso ugotuje się przez cały czas, usuń chochlę wody z gotowania i odłóż na bok. Odcedź mięso i cebulę.
Odcedź soczewicę i usuń bukiet garni. Umieść odsączone mięso i soczewicę w dużym rondlu, dodaj wodę z gotowania i wymieszaj.
Gotować przez 25 minut na średnim ogniu.
I to wszystko, soczewica z wieprzowiną jest gotowa!
Obserwacje
Wieprzowina: można użyć kilku różnych kawałków wieprzowiny, na przykład golonki.
Zioła: możesz użyć goździków na cebuli.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 612Kcal
- Węglowodany: 12.4g
- Tłuszcze: 37.6g
- Tłuszcze nasycone: 10.3g
- Białka: 54.3g
- Błonnik: 3.7g
- Cukry: 2.3g
- ProPoints: 16
- SmartPoints: 16
Informacje żywieniowe za 1 porcję (287g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis