Ryba w sosie cytrynowo - pietruszkowym
vote now
Składniki na 2 porcje - każda porcja około 348 kalorii
2 filety z białej ryby (u mnie basa 2 x 100g)3 łyżki klarowanego masła (lub zwykłego)sólpieprz 2 łyżki mąkiłyżka soku z cytrynyłyżka drobno posiekanej natki pietruszkiopcjonalnie łyżka kaparów Rybę umyć, osuszyć doprawić do smaku solą i pieprzem, opruszyć mąką. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, najlepsze byłoby masło klarowane bo zwykłe masło łatwo się pali ale jeśli nie macie klarowanego masła można użyć zwykłego wtedy smażymy rybę na dość małym ogniu żeby nie przypalić masła. Rybę usmażyć na złoty kolor, przełożyć na talerz. Na patelnię na której smażyła się ryba dodać pozostałe 2 łyżki masła, łyżkę soku z cytryny i łyżkę swieżo siekanej natki pietruszki, podawać z ziemniaczkami i zielonymi warzywami z wody, rybę i ziemniaki polać gorącym sosem.
Co siedzi w garnku ?
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!