Roladki ziemniaczane
vote now
Przygotowanie:
Czas gotowania:
Czas pieczenia:
Składniki na 2 porcje
600g ziemniakow 480g świeżego szpinaku6 plasterków dużej szynki 60g żółtego sera 1 mała cebulaząbek czosnkułyżka oleju¼ pęczka szczypiorku¼ pęczka natki pietruszki2 łyżki masła (30g)4 łyżki mleka sólpieprz¼ łyżeczki gałki muszkatołowej Czas gotowania:
Czas pieczenia:
Składniki na 2 porcje
Ziemniaki obrac, umyc, wrzucic do osolonej wody i gotowac około 10 minut. Szpinak oczyscic, wymyć i pozostawic do obciekniecia. Cebule i czosnek obrac i pokroic w drobna kostke.
Olej rozgrzac w garnku, poddusic na nim cebule i czosnek. Dodac szpinak i gotowac na malym ogniu. Doprawic sola i pieprzem.
Natke pietruszki i szczypiorek wymyc i drobno posiekac. Ziemniaki odcedzic dodac do nich mleko i maslo a nastepnie zmiksowac na puree. Dodac posiekane ziola i wymieszac, doprawic do smaku galka muszkatolowa.
Puree ziemniaczane rozlozyc na plastrach szynki, zawinac i przekroic na pol. Szpinak wlozyc do naczynia zaroodpornego a na nim ulozyc roladki, posypac serem i na krotko zapiec w piekarniku. Podawac posypane grubo zmielonym pieprzem.
Co siedzi w garnku ?
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!