Roladki ze szpinakiem, szynką i serem śmietankowym
zagłosuj teraz
Twoje dzieci nie przepadają za warzywami, a tym bardziej za szpinakiem? Nie martw się, nie jesteś odosobnionym przypadkiem! Ptitchef wymyślił więc zabawny i oryginalny przepis, aby zachęcić najmłodszych do jedzenia szpinaku! Zróbmy miejsce dla naszego pikantnego wrapa:
Składniki
8
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
Ubij jajka na omlet, dopraw solą i pieprzem.
Dodaj odsączony szpinak i dobrze wymieszaj.
Umieść arkusz papieru do pieczenia w naczyniu żaroodpornym i wlej mieszaninę. Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C.
Po wyjęciu z piekarnika wyłożyć omlet szpinakowy na wilgotną ściereczkę i zwinąć. Pozostawić do ostygnięcia.
Po schłodzeniu rozwałkować i posmarować serem śmietankowym. Następnie ułożyć plasterki szynki.
Następnie zwinąć omlet, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 2 godziny.
Po schłodzeniu pokroić na plastry o pożądanej grubości. I voilà, szpinakowe rolady są gotowe!
Obserwacje
Wersja wegetariańska: wystarczy usunąć plasterki szynki! Wtedy będziesz potrzebować więcej sera ;-) Lub zastąpić plastry wędliny surowymi warzywami.
Szpinak: Pamiętaj, aby dobrze go odsączyć, aby nie było w nim zbyt dużo wody. Byłoby naprawdę szkoda, ponieważ mogłoby to zagrozić kształtowi wrapa ;-)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 128Kcal
- Węglowodany: 2.8g
- Tłuszcze: 7.4g
- Tłuszcze nasycone: 3.5g
- Białka: 10.2g
- Błonnik: 1.9g
- Cukry: 1.3g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 4
Informacje żywieniowe za 1 porcję (117g)
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis