Risotto z grzybami w cookeo
zagłosuj teraz
Oto najszybsze risotto na świecie! Dzięki naszemu Cookeo masz gwarancję kremowego, łatwego, szybkiego i smacznego posiłku! O co proszą ludzie? Nie musisz spędzać godzin na mieszaniu grzybowego risotto, robot zrobi to za Ciebie ;-) Jeśli masz go w domu, wypróbuj ten przepis od razu!
Składniki
4
Materiały
- Cookeo
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania16 min
Umyj grzyby i pokrój w paski. Obierz i posiekaj szalotkę, cebulę i ząbek czosnku. Rozpuść kostkę bulionową we wrzącej wodzie.
Ustaw Cookeo na tryb DORER. Wlej oliwę z oliwek do miski, a następnie dodaj czosnek, szalotkę i cebulę. Mieszaj przez kilka minut.
Dodaj ryż i mieszaj, aż stanie się przezroczysty.
Następnie dodaj białe wino i grzyby i smaż, aż wino zostanie całkowicie wchłonięte.
Na koniec dodaj bulion i połowę parmezanu i dobrze wymieszaj.
Ustaw Cookeo na tryb GOTOWANIE CIŚNIENIOWE przez 10 minut i zamknij pokrywę.
Pod koniec gotowania dodaj pozostały parmezan i dobrze wymieszaj. Podawaj z posiekaną natką pietruszki na wierzchu.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 450Kcal
- Węglowodany: 66.8g
- Tłuszcze: 11.1g
- Tłuszcze nasycone: 4.5g
- Białka: 15.9g
- Błonnik: 2.9g
- Cukry: 1.3g
- ProPoints: 12
- SmartPoints: 13
Informacje żywieniowe za 1 porcję (364g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis