Wegańskie babeczki z ogórkiem i hummusem

zagłosuj teraz
Przekąska
łatwe
10 min
80 Kcal

Próbujemy kuchni wegańskiej - wiesz, takiej, która wyklucza wszystkie pokarmy pochodzenia zwierzęcego. Oto pomysł na świeży i oryginalny przepis na aperitif ;-)

Składniki

8

Materiały

  • Torebka do wyciskania

Przygotowanie

  • Wegańskie babeczki z ogórkiem i hummusem - Przygotowanie krok 1Obierz ogórka.
  • Wegańskie babeczki z ogórkiem i hummusem - Przygotowanie krok 2Za pomocą widelca zaznacz krawędź ogórka. Odetnij i wyrzuć rogi, a następnie pokrój na około 8 kawałków.
  • Wegańskie babeczki z ogórkiem i hummusem - Przygotowanie krok 3Za pomocą łyżki wydrążyć zagłębienie w kawałku ogórka, nie zagłębiając się do końca.
  • Wegańskie babeczki z ogórkiem i hummusem - Przygotowanie krok 4Umieść hummus w rękawie do wyciskania wyposażonym w karbowaną końcówkę i napełnij nim ogórki, jak babeczki.
  • Wegańskie babeczki z ogórkiem i hummusem - Przygotowanie krok 5Posypać sezamem i papryką.
  • Wegańskie babeczki z ogórkiem i hummusem - Przygotowanie krok 6A teraz ogórkowe babeczki są gotowe!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Hummus: jeśli robisz go sam, pamiętaj, aby był dość gęsty, aby pozostał na ogórkach.

Nie masz rękawa do wyciskania? Bez paniki, mamy rozwiązanie! Użyj torebki do zamrażania i odetnij róg. Będziesz mógł wsunąć worek do wyciskania, a następnie nadzienie ;-)

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 80Kcal
  • Węglowodany: 2.8g
  • Tłuszcze: 6.3g
  • Tłuszcze nasycone: 0.4g
  • Białka: 2g
  • Błonnik: 1.7g
  • Cukry: 0.5g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 2
Informacje żywieniowe za 1 porcję (51g)

Sprzęt do gotowania

mikser
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: