Wegańskie babeczki z ogórkiem i hummusem
zagłosuj teraz
Próbujemy kuchni wegańskiej - wiesz, takiej, która wyklucza wszystkie pokarmy pochodzenia zwierzęcego. Oto pomysł na świeży i oryginalny przepis na aperitif ;-)
Składniki
8
Materiały
- Torebka do wyciskania
Przygotowanie
Obierz ogórka.
Za pomocą widelca zaznacz krawędź ogórka. Odetnij i wyrzuć rogi, a następnie pokrój na około 8 kawałków.
Za pomocą łyżki wydrążyć zagłębienie w kawałku ogórka, nie zagłębiając się do końca.
Umieść hummus w rękawie do wyciskania wyposażonym w karbowaną końcówkę i napełnij nim ogórki, jak babeczki.
Posypać sezamem i papryką.
A teraz ogórkowe babeczki są gotowe!
Obserwacje
Hummus: jeśli robisz go sam, pamiętaj, aby był dość gęsty, aby pozostał na ogórkach.
Nie masz rękawa do wyciskania? Bez paniki, mamy rozwiązanie! Użyj torebki do zamrażania i odetnij róg. Będziesz mógł wsunąć worek do wyciskania, a następnie nadzienie ;-)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 80Kcal
- Węglowodany: 2.8g
- Tłuszcze: 6.3g
- Tłuszcze nasycone: 0.4g
- Białka: 2g
- Błonnik: 1.7g
- Cukry: 0.5g
- ProPoints: 2
- SmartPoints: 2
Informacje żywieniowe za 1 porcję (51g)
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis