Serniki solone z łososiem
zagłosuj teraz
Pikantne serniki bez pieczenia - chcielibyśmy ich spróbować! Jesteś z nami?
Składniki
5
Materiały
- 5 okręgów do serników o średnicy 8 cm (lub 1 okrąg o średnicy 22 cm)
Przygotowanie
Pokruszyć herbatniki na proszek i dodać roztopione masło.
Umieścić w dolnej części okręgów na papierze do pieczenia i docisnąć za pomocą popychacza.
Odstawić w chłodne miejsce.
W misce wymieszać serek śmietankowy, ricottę i 3 plastry wędzonego łososia pokrojone na kawałki. Doprawić solą i pieprzem, dodać odrobinę koperku i szczypiorku.
Ułożyć masę w każdym okręgu, dobrze wygładzając wierzch. Schłodzić przez co najmniej 6 godzin.
Z pozostałych plastrów wędzonego łososia wyciąć kółkiem kawałki.
Ułóż krąg łososia na wcześniej wyjętym serniku, posyp koperkiem i szczypiorkiem. I voilà, serniczki z łososiem gotowe!
Obserwacje
Sernik maxi: zamiast robić małe pojedyncze serniki, możesz zrobić jeden duży. Aby to zrobić, użyj dużego koła o średnicy 22 cm.
Ciasteczka na aperitif: tutaj wybraliśmy Tuc, ale możesz wybrać inną markę i inne smaki, aby dopasować je do swoich upodobań.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 438Kcal
- Węglowodany: 17.1g
- Tłuszcze: 30.2g
- Tłuszcze nasycone: 17.7g
- Białka: 23.1g
- Błonnik: 1g
- Cukry: 3.7g
- ProPoints: 12
- SmartPoints: 16
Informacje żywieniowe za 1 porcję (191g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis