Petitchef PL

Pasta jajeczna

Pierwsze danie
6 porcji
60 min
łatwe
Jest szybka, tania i w zasadzie wszystko można tutaj wrzucić.
http://szybkotaniosmacznie.blogspot.de/2013/04/pasta-jajeczna.html

Składniki

Liczba porcji: 6
4 jajka ugotowane na twardo

ok 200g żółtego sera

jogurt i majonez (jedno albo drugie albo oba)

koperek/pietruszkę/bazylię/szczypiorek (dodajcie co lubicie najbardziej)

sól, pieprz

odrobina ketchupu do smaku

bazylia/pietruszka


co jeszcze można dodać:

suszone pomidory

tuńczyka z puszki (albo inną rybkę np. makrelę)

szynkę

Przygotowanie

  • Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem.
  • Jajka i ser utrzeć na tarce (grube oczka).
  • Bazylię i pietruszkę posiekać drobno. Wszystko wymieszać.
  • Dodać jogurtu (jakieś 4 kopiaste łyżki), doprawić solą, pieprzem i ewentualnie dodać majonezu i ketchupu.

    Wszystko wymieszać. Podawać z chlebem, krakersami lub zjadać samotnie.





Oceń ten przepis:



Menu dnia