Łosoś marynowany w cytrynie

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
łatwe
1 h 5 m
170 Kcal

Nadaj swojej rybie pikantny smak dzięki temu przepisowi na łososia marynowanego w cytrynie. Jest łatwy w przygotowaniu, a przede wszystkim nie wymaga gotowania, więc jest to świetny sposób na ożywienie menu i nadanie przystawkom kopa! Odrobina natki pietruszki, soli i pieprzu sprawi, że otrzymasz przepis o bogatym smaku bez najmniejszego wysiłku :-)

Składniki

4

Materiały

  • Film spożywczy

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania1 h
  • Łosoś marynowany w cytrynie - Przygotowanie krok 1Łososia pokroić w kostkę. Wycisnąć cytryny. Posiekać pietruszkę.
  • Łosoś marynowany w cytrynie - Przygotowanie krok 2Umieścić pokrojonego łososia, sok z cytryny i pietruszkę w naczyniu żaroodpornym. Doprawić do smaku. Dobrze wymieszać, przykryć folią spożywczą i schłodzić przez 1 godzinę.
  • Łosoś marynowany w cytrynie - Przygotowanie krok 3Wszystko gotowe!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Zdecydowaliśmy się użyć różnych cytryn, ale można użyć limonek lub cytryn.

Pietruszkę można również zastąpić na przykład kolendrą.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 170Kcal
  • Węglowodany: 2.6g
  • Tłuszcze: 8.8g
  • Tłuszcze nasycone: 1.8g
  • Białka: 15.8g
  • Błonnik: 2.1g
  • Cukry: 2.3g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 4
Informacje żywieniowe za 1 porcję (170g)

Atrybuty

Przechowywać w lodówce
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: