Łosoś marynowany w cytrynie
zagłosuj teraz
Nadaj swojej rybie pikantny smak dzięki temu przepisowi na łososia marynowanego w cytrynie. Jest łatwy w przygotowaniu, a przede wszystkim nie wymaga gotowania, więc jest to świetny sposób na ożywienie menu i nadanie przystawkom kopa! Odrobina natki pietruszki, soli i pieprzu sprawi, że otrzymasz przepis o bogatym smaku bez najmniejszego wysiłku :-)
Składniki
4
Materiały
- Film spożywczy
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania1 h
Łososia pokroić w kostkę. Wycisnąć cytryny. Posiekać pietruszkę.
Umieścić pokrojonego łososia, sok z cytryny i pietruszkę w naczyniu żaroodpornym. Doprawić do smaku. Dobrze wymieszać, przykryć folią spożywczą i schłodzić przez 1 godzinę.
Wszystko gotowe!
Obserwacje
Zdecydowaliśmy się użyć różnych cytryn, ale można użyć limonek lub cytryn.
Pietruszkę można również zastąpić na przykład kolendrą.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 170Kcal
- Węglowodany: 2.6g
- Tłuszcze: 8.8g
- Tłuszcze nasycone: 1.8g
- Białka: 15.8g
- Błonnik: 2.1g
- Cukry: 2.3g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 4
Informacje żywieniowe za 1 porcję (170g)
Atrybuty
Przechowywać w lodówce
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:





Oceń ten przepis