Chrupiące aumônières z pieczarkami, serem brie i gruszkami
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Słodko-słony przysmak na przystawkę, który z pewnością zachwyci Twoje podniebienie! Wymieszaj smażone pieczarki z gruszkami i pokrojonym serem Brie, aby uzyskać eleganckie i smaczne aumônières. Idealny przepis na spotkanie z rodzicami w domu ;-)
Składniki
		
			
			4
			
		
	
																		Materiały
- 4 wykałaczki
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
- Oczyść i posiekaj grzyby. Smaż przez kilka minut na oliwie z oliwek.
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
 W międzyczasie wydrąż gruszki i pokrój je na kawałki. Pokrój również ser na kawałki.
- Gdy grzyby się zrumienią, dodaj gruszki i ser, a następnie mieszaj na małym ogniu przez kilka chwil. Dodaj sól i pieprz do smaku.
- Teraz nadszedł czas na zrobienie aumônières: ułóż 2 arkusze ciasta francuskiego jeden na drugim. Umieść 4 łyżki nadzienia na środku. Złóż arkusz ciasta, aby uformować aumônière, które następnie uszczelnisz wykałaczką.
 Powtórz operację, aby utworzyć w sumie 4 paczuszki.
- Umieść aumônières na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
- Za pomocą łopatki ostrożnie wyjmij aumônières z blachy do pieczenia i ułóż je na talerzu na przystawkę. Smacznego!
Obserwacje
Możesz posmarować oliwą z oliwek lub roztopionym masłem 2 arkusze ciasta, aby były bardziej elastyczne.
 
 Używamy 2 arkuszy ciasta francuskiego na aumônières, aby nadzienie nie wydostało się podczas pieczenia ;-)
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 337Kcal
			
		- Węglowodany: 40.5g
- Tłuszcze: 13.7g
- Tłuszcze nasycone: 5.5g
- Białka: 10.6g
- Błonnik: 3.9g
- Cukry: 6.8g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 12
Informacje żywieniowe za 1 porcję (186g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        



Oceń ten przepis