Parówki w chlebie tostowym
vote now
Dzisiaj ciekawy pomysł na śniadanie lub kolację. Z zewnątrz chrupiące, z środkiem kryjącym ciągnący się ser i parówkę.
Składniki:
3 parówki, przekrojone na pół6 plasterków sera żółtego6 kromek chleba tostowego z odkrojonymi skórkamibułka tarta (ok. 6 łyżek)2 łyżki wiórków kokosowychsólpieprzjajkoolej do smażenia Przygotowanie:
Bułkę tartą wymieszałam z wiórkami kokosowymi, szczyptą soli i pieprzu.Kromki chleba cienko rozwałkowałam.Jajko rozmieszałam w miseczce.Na każdą rozwałkowaną kromkę ułożyłam plasterek sera i pół parówki, zawinęłam w rulonik i panierowałam (obtaczałam najpierw w jajku, a potem w bułce z wiórkami).Smażyłam z każdej strony do zezłocenia na rozgrzanej patelni. Kulinarny Pamiętnik Pani M.
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!