Marynowane kulki mięsne
vote now
Kolejny pomysł na fajne imprezowe przekąski to
700 g mięsa mielonego
jajko
0,5 szklanki bułki tartej
natka pietruszki
sól, pieprz
olej rzepakowy
Zalewa:
2,5 szklanki wody
1 szklanka octu
1 duża cebula
3 łyżeczki cukru
3 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
Sposób przygotowania"
Zalewa:
1. Wodę gotujemy, dodajemy ocet, pokrojoną cebulę, liść laurowy i ziele angielskie.
2. Na małej patelni karmelizujemy cukier z odrobiną wody, dodajemy do zalewy. Odstawiamy do wystygnięcia.
3. Składniki mięsa łączymy razem. Formujemy małe kuleczki i smażymy an głębokim oleju, aż do zarumienienia.
4. Kuleczki umieszczamy w słoiku, zalewamy zimną zalewą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
MARYNOWANE KULKI MIĘSNE
Składniki: 700 g mięsa mielonego
jajko
0,5 szklanki bułki tartej
natka pietruszki
sól, pieprz
olej rzepakowy
Zalewa:
2,5 szklanki wody
1 szklanka octu
1 duża cebula
3 łyżeczki cukru
3 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
Sposób przygotowania"
Zalewa:
1. Wodę gotujemy, dodajemy ocet, pokrojoną cebulę, liść laurowy i ziele angielskie.
2. Na małej patelni karmelizujemy cukier z odrobiną wody, dodajemy do zalewy. Odstawiamy do wystygnięcia.
3. Składniki mięsa łączymy razem. Formujemy małe kuleczki i smażymy an głębokim oleju, aż do zarumienienia.
4. Kuleczki umieszczamy w słoiku, zalewamy zimną zalewą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Kasiekw gotuje
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!