Karmelizowane kiełbaski na aperitif

zagłosuj teraz
Przekąska
łatwe
50 min

Słodko-pikantny przepis na aperitif: karmelizowane kiełbaski z sosem sojowym i miodem :-) Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez ten szybki i łatwy przepis. Rezultatem są delikatne, aromatyczne kiełbaski, którymi nie będziesz mógł się nacieszyć!

Składniki

7

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania35 min
  • Karmelizowane kiełbaski na aperitif - Przygotowanie krok 1Pokrój kiełbaski na 4 części i umieść je w naczyniu żaroodpornym.
  • Karmelizowane kiełbaski na aperitif - Przygotowanie krok 2Wymieszaj olej, sos sojowy i miód.
  • Karmelizowane kiełbaski na aperitif - Przygotowanie krok 3Wlej tę mieszaninę na kiełbaski, rozprowadzając ją równomiernie.
  • Karmelizowane kiełbaski na aperitif - Przygotowanie krok 4Umieść w piekarniku w temperaturze 210°C na około 30 minut.
  • Karmelizowane kiełbaski na aperitif - Przygotowanie krok 5Dobrze wymieszaj i pozostaw w piekarniku na kolejne 2 minuty. Kiełbaski powinny się skarmelizować, ale należy uważać, ponieważ dzieje się to bardzo szybko.
  • Karmelizowane kiełbaski na aperitif - Przygotowanie krok 6I voilà, karmelizowane kiełbaski są już gotowe!

Oceń ten przepis

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: