Makaron z suszonymi pomidorami i fetą
vote now
Składniki:
65g makaronu z twardej pszenicy durum ( u mnie w kształcie serc)3-4 suszone pomidory 50 g sera feta 12% pół szklanki przecieru pomidorowego lub pół puszki krojonych pomidorów łyżeczka oleju kokosowegoząbek czosnkubazylia, oregano (najlepiej świeże), tymianekpieprzMakaron ugotować al dente, czyli na półtwardo zgodnie z przepisem zamieszczonym z tyłu opakowania, odcedzić i opłukać zimną wodą. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojone suszone pomidory (z zalewy z oliwą lub suszone bez zalewy) oraz rozgnieciony ząbek czosnku, po podsmażeniu wlać pomidory z puszki lub przecier, doprawić ziołami i pieprzem, do sosu dodać wcześniej ugotowany makaron i pokrojony w kostkę ser feta. Wymieszać, podgrzać i podawać.
65g makaronu z twardej pszenicy durum ( u mnie w kształcie serc)3-4 suszone pomidory 50 g sera feta 12% pół szklanki przecieru pomidorowego lub pół puszki krojonych pomidorów łyżeczka oleju kokosowegoząbek czosnkubazylia, oregano (najlepiej świeże), tymianekpieprzMakaron ugotować al dente, czyli na półtwardo zgodnie z przepisem zamieszczonym z tyłu opakowania, odcedzić i opłukać zimną wodą. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojone suszone pomidory (z zalewy z oliwą lub suszone bez zalewy) oraz rozgnieciony ząbek czosnku, po podsmażeniu wlać pomidory z puszki lub przecier, doprawić ziołami i pieprzem, do sosu dodać wcześniej ugotowany makaron i pokrojony w kostkę ser feta. Wymieszać, podgrzać i podawać.
Feel Eat!
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!