Śmietankowy szpinak z jajkami
zagłosuj teraz
Ugotuj szpinak w kremowym sosie i dodaj jajka, aby uzyskać wyjątkowo miękki i smaczny rezultat :-) Po ugotowaniu na patelni pod przykryciem otrzymasz jajka z miękkim białkiem i płynnym żółtkiem...! Prawdziwa rozkosz i świetny sposób na zachęcenie dzieci do jedzenia (lub odkrywania) szpinaku! Łatwe do zrobienia, wystarczy postępować zgodnie z naszym przepisem krok po kroku!
Składniki
3
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania15 min
Podsmaż posiekany ząbek czosnku na patelni.
Dodać umyty i odsączony szpinak. Smażyć.Gdy szpinak się zredukuje, dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Gdy śmietana zgęstnieje, rozbij jajka bezpośrednio na szpinaku. Przykryć i pozostawić na kilka minut.
Gdy białko jajka jest ugotowane, danie jest gotowe!
Obserwacje
Tuż przed podaniem pokroić żółtko tak, aby spłynęło do szpinaku.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 315Kcal
- Węglowodany: 5.9g
- Tłuszcze: 26.7g
- Tłuszcze nasycone: 15.9g
- Białka: 10.3g
- Błonnik: 4.5g
- Cukry: 2g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 13
Informacje żywieniowe za 1 porcję (213g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis