Petitchef PL

Kasza jaglana z krewetkami i bakaliami z curry i cynamonem




Składniki na 1 porcję:
-pół szklanki kaszy jaglanej
-5 krewetek
-chili,czosnek
-orzechy nerkowca
-migdały blanszowane
-żurawina
-morwa turecka
-pestki słonecznika
-suszona morela
-suszona śliwka
-rodzynki
-2 łyżeczki curry
-2 łyżeczki cynamonu

Na rozgrzaną patelnię dodajemy pokrojone chili i czosnek. Delikatnie podsmażamy i dodajemy krewetki. Smażymy aż do rozmrożenia i zarumienienia.
Kaszę gotujemy w szklancę wody. Gdy cała woda wyparuje,dodajemy do niej nasze bakalie (ja dałam po 2 łyżki z każdego rodzaju), łączymy z krewetkami bez ogonków oraz przyprawiamy.

Obiad gotowy. Zajął mi 10min,a  jak zdrowo i smacznie!:)
Smacznego:)
#Kamila









Oceń ten przepis:



Menu dnia

Otrzymuj codzienne menu: