Sałatka z pieczonej papryki w frytkownicy

zagłosuj teraz
Przekąska
łatwe
1 h 25 m
218 Kcal

Łatwa w przygotowaniu, szybka i tania. Sałatka z pieczonej papryki smażona na powietrzu stanie się jednym z Twoich ulubionych letnich dań. Ciekawą rzeczą w tym przepisie jest to, że można go używać na wiele różnych sposobów: jako dodatek do dań mięsnych, jako dodatek do bruschetty, a nawet do przyprawiania zimnego makaronu. Aby przygotować smaczną sałatkę z gotowanej papryki, wystarczy obrać paprykę za pomocą frytownicy powietrznej, a następnie pokroić ją w paski i wymieszać z oliwą z oliwek i ziołami. W przepisie wyjaśniamy wszystko krok po kroku, więc wypróbuj naszą sałatkę z pieczonej papryki i daj nam znać w komentarzach, co o niej myślisz.

Składniki

2

Materiały

  • frytkownica powietrzna
  • torba do zamrażarki

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania20 min
  • Sałatka z pieczonej papryki w frytkownicy - Przygotowanie krok 1Umyj paprykę i osusz ją. Smaż je we frytkownicy powietrznej przez 20 minut w temperaturze 200° (tryb smażenia powietrznego), obracając je w połowie gotowania.
  • Sałatka z pieczonej papryki w frytkownicy - Przygotowanie krok 2Po ugotowaniu przenieś je do torebki do zamrażania i zamknij ją. Następnie poczekaj, aż całkowicie ostygną (około 10 minut).
  • Sałatka z pieczonej papryki w frytkownicy - Przygotowanie krok 3Po ostygnięciu obierz paprykę rękami.
  • Sałatka z pieczonej papryki w frytkownicy - Przygotowanie krok 4Teraz pokrój paprykę bez skóry w paski (dość cienkie).
  • Sałatka z pieczonej papryki w frytkownicy - Przygotowanie krok 5Umieść paprykę w pojemniku. Dodaj oliwę, oczyszczone ząbki czosnku, rozmaryn, sól i dobrze wymieszaj. Przykryj i pozostaw w lodówce na co najmniej 1 godzinę przed użyciem.
  • Sałatka z pieczonej papryki w frytkownicy - Przygotowanie krok 6Sałatka z pieczonej papryki we frytkownicy jest gotowa.

Oceń ten przepis

FAQ ❓

Jak długo można przechowywać sałatkę z pieczonej papryki we frytkownicy?

4-5 dni w lodówce, przechowywana w szczelnym pojemniku. Zalecamy, aby zawsze spróbować przed spożyciem.
Zamiast suszonego rozmarynu można użyć świeżej bazylii lub suszonego oregano.
Sałatka z pieczonej papryki może być podawana jako letnia przystawka lub jako dodatek do bruschetty lub sałatki makaronowej.
Oczywiście, że można. Na naszej stronie internetowej można znaleźć metodę łatwego obierania papryki za pomocą piekarnika
Do przygotowania sałatki z pieczonej papryki we frytkownicy powietrznej zalecamy użycie papryki czerwonej lub żółtej. Można również przygotować mieszankę, aby uzyskać bardziej kolorową sałatkę.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 218Kcal
  • Węglowodany: 9g
  • Tłuszcze: 18.2g
  • Tłuszcze nasycone: 2.5g
  • Białka: 2.4g
  • Błonnik: 4.2g
  • Cukry: 6.9g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (181g)

Sprzęt do gotowania

frytkownica powietrzna

Atrybuty

Przechowywać w lodówce
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: